Do naszych potraw używamy tylko jaj kur zagrodowych oraz mąki wytwarzanej na Mazurach w młynie z 600–letnimi tradycjami.
Mięso używane do dań, sprowadzane jest przede wszystkim z hodowli zagrodowych i gospodarskich znajdujących się na terenie Warmii i Mazur.
Karczma została wyróżniona przez Marszałka Województwa w prestiżowym konkursie na najlepszy produkt i usługę Warmii i Mazur, statuetką w kategorii usługa gastronomiczna 2012 za wędzoną pierś z kaczki.
Zapewniamy, że nasze karczmarki dołożą wszelkich starań, aby Wasz pobyt u nas wiązał się z jak najmilszymi wspomnieniami.
Zapraszamy do naszego stołu z życzeniami najlepszych doznań smakowych oraz satysfakcji z pobytu u nas.
W Karczmie znajdziecie również bogaty wybór przetworów i miodów, które będą wspaniałą i smaczną pamiątką z pobytu u nas.
Załoga Karczmy.
Karczma w Skansenie to miejsce kultywujące kulturę regionu.
Serdecznie zapraszamy do naszej Karczmy